У Міноборони розповіли, скільки Україна витрачає на забезпечення одного солдата

У Міністерстві оборони України розповіли про вартість забезпечення одного бійця в ЗСУ. За даними заступника міністра оборони Юрія Джигира, вартість утримання одного солдата без урахування зброї сягає 1,2 мільйона гривень. Про це він повідомив у коментарі для видання Bloomberg.

Скільки коштує забезпечення військовослужбовця

За словами Юрія Джигира, вартість мобілізаційної кампанії Києва, спрямованої на посилення військових формувань, залежатиме від декількох факторів:

  • щомісячного призову;
  • фактора надходження допомоги;
  • рішень щодо ротації.

Однак, як зазначив заступник міністра оборони, вартість утримання одного бійця в середньому без зброї складає 1,2 мільйона гривень, що еквівалентно приблизно 30 тисячам доларів.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що на одного військового, який захищає Україну, повинно бути вісім осіб, які економічно забезпечать його утримання.

У квітні блогер Ніколас Карма також привернув увагу до цієї теми, опублікувавши інформацію про вартість комплектації бійця бригади спецпризначення Нацгвардії "Азов". За його даними, одяг військового коштує 37 тисяч гривень, а амуніція майже 255 тисяч гривень.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment